perjantai 20. syyskuuta 2013

Hilleberg Anjan 3 gt


Niin koitti se päivä, että meille saapui ihan oikea, aito, ainutlaatuinen... HILLEBERG! Voi KYLLÄ! Pitkällisen seulonnan jälkeen vastakkain taistelivat Fjällräven Abisko Lightweight ja Hilleberg Anjan. Jompi kumpi vain täytyi valita, ja niinpä vielä pitkällisemmän harkinnan (onko kuukausi tai pari pitkään?) jälkeen päädyttiin Hillen telttaan.

Pari kertaa nämä teltat käytiin ihan kokoamassa Partioaitassa, ja vertailuköllöttelyjä tehtiin useampaan otteeseen. x) Keveys veti Anjanissa puoleensa. Lisäksi pikaisehkoilla sisätilavuusvertailuillamme vaikutti Anjan olevan tilavampi. Ja kyllähän sinne kolme tosiaan mahtuu köllöttelemään, mutta kolme semmoista, joita ei ahdista korvaan kuuluva kuorsaus taikka pieni polvella kylkeen tölväisy kesken unien jne. 8)

Me emme kuitenkaan valinneet kolmen hengen telttaa kolmea henkeä ajatellen. Tai siis ihmishenkeä XD Henki kai se on koirallakin. :D Meillä (minä+mieheni) oli siis ajatuksena se, että ainakin osa piskeistä mahtuu telttaan nukkumaan tarvittaessa. Osittain sama syy löytyy tunneliteltan valitsemiseenkin. Koirat voivat yöpyä absidissa. Haluttiin niin iso absidi, että sinne mahtuu myöskin rinkat ja koirien reput säältä suojaan. Ikävällä säällä siellä mahtuu hoitamaan myös ruokapolitiikan (tosin ei koirien ja rinkkojen ja reppujen kanssa saman aikaisesti, ei se ihan niin iso sentään ole :O).

Mitähän vielä.. Vesipilaripatsastelumääräthän herätti pientä keskustelua. Fjällrävenin Abiskossahan ne on tuplasti sen mitä Hillebergin Anjanissa. Mutta suuren vakuuttelun myötä päädyin luottamaan, että suomen sääoloihin Anjanin pilaritkin on ihan riittävät. Totuushan jää nähtäväksi.. 8)

Ensimmäisen teltan kohdalla on varmasti paljon kaikenlaista, mitä ei osaa ajatella eikä huomioida, ja muutoinkin vertailu on aika vaikeaa, kun mistään asiasta ei ole mitään omaa käytännön kokemusta eikä oikeastaan edes tietoakaan. Jospa tällä teltalla olisi kuitenkin nyt onnistuneita retkireissuja tiedossa loppuvuodelle sekä tuleville vuosille. :)

Minä tilasin telttani ja jäin jännityksellä odottamaan ilmoitusta postilta. Ja niinpä vaan muutama päivä myöhemmin kännykkään tuli viesti, että paketti on noudettavissa. Oijoijoijoi :>

Hillebergini kanssa retkiruokaostoksilla :>
Hillebergini kanssa matkalla kotiin. <3
Kotelostaan kuoriutunut perhonen, Hilleberg. :>
Oli torstaipäivä, kun telttani sain hakea. En minä malttanut odotella yli vuorokautta, että pääsen metsään yöpymään Hillen kanssa. Sehän täytyi pystyttää siis omalle pihalle.



Thadaa, siinä se on! Vähän pitää vielä säätöjuttuja harjotella.. :D
Tuonne pujahdetaan sitten iltasella.
Tarkkaavaista yleisöä.
Alla vaahterapuun XD
Tylsistynyt yleisö :D
 Teltta oli kasattu, sitten vaan odottelemaan nukkumaanmenoaikaa 8) Ja saapuihan se yö loppuviimein!

Kirkas kuu mollotti tähtitaivaalla :D
Makuupussissa ollaan :D
 Yö meni hyvin, hiukan katkonaisesti nukkuen. Koirilla oli sen verran ihmettelemistä, että liikuskelivat levottomasti lähes yön läpeensä, pientä mölinääkin välillä kuului. Aamulla kun avasin teltan vetoketjut ja kurkistin ulos, oli lauma odottamassa valmiina, että mitäs seuraavaksi tapahtuu :D


Yöllä ei tietääkseni satanut vettä, mutta kosteaa oli. Teltta oli kostea molemmin puolin, siis ulkoteltta. Sisäteltta oli kuiva molemmin puolin, mitä nyt ulkoteltan sisäpuolelta sitten liikkeen mukana tippasi sisäteltan ulkopinnalle pisaroita. Olihan hieno lause! :D

Ei muuta ku teltta kuivamaan tulevaa reissua varten! 8)

1 kommentti:

  1. Nyt kun olet tutustunut telttaasi paremmin niin onko tullut jotain odottomattomia yllätyksiä? Positiivisia vai negatiivisia?

    Anjan 3 GT kiikarissa

    VastaaPoista